Tânăr și predestinat, sculptorul Vladlen Babcinetchi surprinde peisajul artistic contemporan prin tenacitatea cu care abordează teme universale, aduse în lumină prin intermediul unui limbaj unic, puternic înrădăcinat în zbuciumul locurilor natale.

Născut în orașul Rezina din Republica Moldova , artistul efectuează studiile la Iași, optând pentru sculptură încă din anii de liceu. După anii de facultate , unde l-a avut profesor pe sculptorul Ilie Bostan, urmează cursurile de masterat ale Universității de Arte , ca apoi să finalizeze doctoratul la Universitatea "Gh. Asachi ", sub îndrumarea profesorului dr. Stan Mitu . Beneficiază de un stagiu de pregătire la Riga (Letonia) și o bursă postdoctorală la Universitatea Akaki Tsereteli din Kutaisi (Georgia). Preocupările artistului privind studiul proporțiilor au fost publicate în mai multe articole și o monografie (teză de doctorat) , culminând cu conceptul "Nautilus, studiu de proporții asupra corpului uman aflat în mișcare." În același context , în anul 2017 , a fost profesor invitat la Universitatea Ion Creangă din Chișinău, unde a susținut un curs privind structura și analiza operei de artă.

În domeniul sculpturii, experimentează tehnici noi și limbaje proprii , prezentate publicului în expoziții din Iași, Chișinău, Lisabona .Este membru UAP din Rep.Moldova, membru UAP România, autor a mai multor lucrări de for public , prezente în instituții din România, Rep. Moldova și Rusia. Se remarcă drept un bun portretist, lucrările sale fiind apreciate pentru expresivitate și vibrație proprie. Forța și energia cu care abordează lucrările monumentale , fac din acest domeniu principala vocație a artistului. Monumente precum cel al lui Ștefan cel Mare din Tomești (Romania) cât și cel al poetului Ovidiu din orașul cu același nume, etalează calitățile sale de componist și creator de spații atemporale, încărcate de simbol. Crede în redescoperirea rădăcinilor arhaice și caută să le pună în operă prin intermediul unui limbaj plastic contemporan, aducând în actualitate valori ale unui spațiu geografic fecund și-al unui imaginar neexplorat încă.7 , a fost profesor invitat la Universitatea Ion Creangă din Chișinău, unde a susținut un curs privind structura și analiza operei de artă.

Vladlen Babcinetchi are 35 de ani, locuiește și creează în Iași , România.

protagonist